Tudatosan táplálkozni nem egyenlő azzal, hogy tudod, hogy éppen eszel. Van egy nagyon fontos kérdés, amit ha felteszel magadnak minden étkezésed előtt, segít kialakítani a tudatosságot és igazi támogatás lesz a kilók elleni harcban.

A kérdés a következő:
Miért eszem?

A válasz millió lehet, mert a többiek is esznek, mert jól néz ki, mert a szemem kívánja, mert megérdemlem, mert ilyenkor szoktam enni, mert ez most jót fog tenni a lelkemnek, mert annyira tukmálják... és lehetne folytatni a végtelenségig. És ott van még egy válasz: mert éhes vagyok. Ez az egyetlen helyes válasz. Ha fogyni akarsz, ha tudatosan akarsz enni, akkor egyél, ha éhes vagy. 

Minden étkezés előtt kérdezd meg magadtól. És nem szégyen azt mondani, hogy köszönöm, most nem kérek. Ne egyél megszokásból, ne egyél elvárások miatt. Azt, hogy éhes vagy-e csak te tudod, de te legyél tisztában vele. 
Ahogy figyelj arra is, hogy mire vagy éhes. Hallgass a tested jelzéseire, ha úgy érzed kívánsz valamit, úgy ennél egy bizonyos ételt, vagy ételfajtát, az azért is lehet, mert van benne valami olyan tápanyag, amire a szervezetednek szüksége van. Hallgass magadra, de ésszel. Mit ennél? Halat? Akkor egyél, de figyelj hogy milyen alapanyagokból, hogy készíted el, mert nem mindegy, hogy halrudacskát, vagy párolt halat eszel. Szénhidrátot ennél? Kenyér kell? Lehet azt is enni, de itt is legyél tudatos, válaszd az egészségesebb fajtát, legyen teljes kiőrlésű, tartson tovább a hatása. 
Csokit ennél? Édességet? Kell a cukor, a hirtelen energialöket? Legyen inkább gyümölcs. De gondold azt is végig, mikor ettél utoljára? Mit és mennyit? Az édesség utáni vágy és az éhség ugyanis nem ugyanaz.

fast_food_fails_31

Ezt akkor most miért is eszem?

 

Szerző: Loarea  2014.06.21. 16:21 Szólj hozzá!

Címkék: terápia vágyak gyakorlat tudatosan

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr536396293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása