Ha már látod magadat, akkor kérlek, csukd be a szemed, lazulj el és álmodozz egy kicsit.
Képzeld el, hogy meglátogat téged egy tündér, és olyanná varázsolj, amilyen csak lenni szeretnél. Hogy tényleg olyan lehess, nagyon részletes leírást kell adnod neki.
Gondold végig magad, minden egyes porcikádat, mit változtatnál meg? Hogyan? Magasabb vagy alacsonyabb lennél? Hány kiló vagy? Karcsú derék, kerek fenék, kisebb vagy nagyobb mellekkel? Változna a hajad is? A szemed színe? Az arcod formája? A nyakad? Milyen lesz a lábad? És a bőröd? A hátadon változtatsz? Netán még a talpadon is?
Ha minden külsőséget végignéztél, akkor nézd végig a képességeidet, tulajdonságaidat, a belsődet, min változtatnál még? Nagyobb önfegyelem? Magabiztosabb fellépés? Határozottság, vagy kedvesség hiányzik? Tudni szeretnél énekelni, táncolni, vagy sminkelni? Bármi lehetséges. 
Kérlek ülj le egy nyugodt sarokba és írj le mindent, írd le ezt az új embert, akivé a tündér varázsolt. 
Most olvasd el, mit írtál és gondold végig racionálisan.
Mi az, ami varázslat nélkül is megvalósítható ezekből?  Ezeket írd le újra.
A magasságon elég nehéz változtatni. Ahogy a genetikailag adott tulajdonságaidon is, mint szemszín és arcforma. Persze egyik sem lehetetlen, a kérdés csak az, megéri? Jobban lennél tőle? Ez ami most a legfontosabb? Ha nem, akkor nézd tovább a listát. 
Hány kiló lennél? Mikor voltál utoljára annyi? Ha most annyi lennél, hogy néznél ki? Lógna a bőröd? Ráncosabb lennél? Ha igen, megérné? Boldog lennél lógó bőrrel, vagy elmennél plasztikára? Ha igen, hajár, írd fel ezt. Ha nem, akkor gondold újra. Hány kiló voltál, mikor jól érezted magad a bőrödbe, mi az a súly, ami egészséges vállalható számodra? Számolj vissza BMI-ből. Mennyi lenne, ami még elfogadható? 
Nézz végig minden tételt, gondold végig, mi kell a megvalósításához, mit kell tenned érte, milyen áldozatokat követel. Válaszd ki és írd le azokat, amik a legsürgetőbbek, amiket tényleg, komolyan, nagyon szeretnél, amiért tenni is hajlandó vagy. Amit AKARSZ. Mert a változást akarni kell, amíg csak szeretnéd, meg álmodozol róla, kevés lesz.
Megvan a cél? Remek, ha teheted tűzd ki jól látható helyre, hiszen ezért küzdesz.
Nézzük, hogyan. 

 

Szerző: Loarea  2014.03.29. 13:46 4 komment

Címkék: célok vágyak gyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr305884501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katerina 2014.03.30. 09:00:34

Szia! Tetszik a blogod. Csak így tovább! És előre is köszi a tanácsokat, bátorítást!

Loarea 2014.03.30. 13:31:31

Szia!
Köszi a biztatást! Remélem neked is tudok segíteni majd :) Te mennyit akarsz fogyni?

SzRita 2014.04.01. 11:12:14

Én is köszi Andi! :) A csoportba sajnos nem tudok eljárni - behavazódás, ami van :/ - de itt igyekszem majd követni az írásaidat, mert rámfér...bőven...nagyon-nagyon-nagyon! :)

Loarea 2014.04.02. 22:18:44

@SzRita:
Szia Rita!
Akkor hajrá!
Elő a jegyzetfüzetet és tessék vezetni, mikor mit és mennyit ettél! És persze, hogy mit éreztél evése előtt, alatt közben.
Tudom melós, de megéri :)
süti beállítások módosítása