Van olyan, mikor egy nagy elhatározás elég, és meg tudod csinálni. Persze előtte fejben ilyenkor is készültél rá, agyaltál a témán, de végül egy nagy lendülettel teljesítetted a felállított cél. Teszem azt, fogytál 10-15 vagy több kilót. A probléma itt kezdődik. Lefogytad, kész vagy, most mi a teendő?

Ha ezt a blogot olvasgatod, akkor valószínűleg nem minden oké.
Ahhoz, hogy oké legyen, valamit változtatni kell, vagy neked kell változni? 
A két fogalom nagyon hasonlít mégsem ugyanaz. A változás gyorsabb, a lényed egészét érinti, látványosabb, de a visszaesés is ugyanolyan látványos, ami sokszor elveheti a kedved az egésztől. Változtatni lassabban, lépésenként és területenként lehet, apró pici lépésekkel, mikor megszokod, jöhet a következő. Kevésbé látványos, a folyamat tovább tart, de ha visszaesel, az sem lesz akkora világvége. 
Mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek más jön be, és minden életszakaszban más jön be. Van olyan, mikor egy nagy elhatározás elég, és meg tudod csinálni, persze előtte fejben ilyenkor is készültél rá, agyaltál a témán, de végül egy nagy lendülettel teljesítetted a felállított cél. Teszem azt, fogytál 10-15 vagy több kilót. A probléma itt kezdődik. Lefogytad, kész vagy, most mi a teendő? Ráállni egy egészségesebb étrendre, de azt nem folytathatod, amivel lefogytál, valami más kell. Itt könnyű elbukni. Elkezdesz "vétkezni" egy kis süti, egy korsó sör belefér, de ha már ez, akkor az is, és észrevétlen visszaállsz a régi életedbe. A felesleg pedig visszatér. Sokszor több is. Ilyenkor jön az önvád, hogy még ezt se tudom, megpróbálod újra, de másodjára sokkal nehezebb és kevésbé látványos, őrlődsz, végül beletörődsz, hogy te ilyen vagy. Pedig nem, nem vagy ilyen. 
Választhatod a változtatást is. Lépésenként, lassan. Tudatosan. Figyelve magad, a tested, a lelked, a szokásaid, az érzelmeid. Mindig aprókat változtatva, de kitartóan haladva a cél felé. Itt is könnyű elbukni, hisz közel sem olyan látványos az eredmény. Mert persze, már nincsenek falásrohamaid, nem eszel meg 3 tábla csokit egyszerre, mégsem fogytál. Nem. De nem is híztál. Egyszerűen csak még nem jársz ott. Ez ugyanis egy türelemjáték. Apró lépésenként, egyre közelebb a célhoz. A vége felé lesz könnyebb, ott lesz látványosabb. Ha elérted a célt, akkor pedig van mihez visszatérni, mert megtanultad a fokozatosságot. 

Lassan vagy gyorsan, változva vagy változtatva, de el kell kezdeni. Mert ha mindent úgy folytatsz, ahogy eddig csináltad, akkor minden úgy folytatódik, ahogy eddig történt. Híztál? Továbbra is hízni fogsz. Fogyni akarsz, állj neki. 
Ha kell, kérj segítséget. Keress meg. Beszélgessünk, térképezzük fel, hogy neked hogy a legkönnyebb. Melletted leszek, bátorítalak, ha kell, rámutatok a gyenge pontokra, de végig fogom a kezed, segítek. 

Személyesen, vagy skype-on? Az már csak a te döntésed.
ortelliandrea@gmail.com ide írj

A változás

De ha kell, kérj segítséget! :)

Szerző: Loarea  2014.07.09. 09:52 2 komment

Címkék: terápia célok változás motiváció pszicho tudatosan találkozzunk

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr16486993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panda81 2014.07.10. 18:31:59

Kedves Andrea! A trendalelke.hu blog írójaként neked adományozom a Liebster Awards vándordíjat. Nézd meg:
trendalelke.hu/index.php/eletpalya-blog/item/232-liebster-award-d%C3%ADj-a-trendalelke-hu-nak

Loarea 2014.07.11. 13:12:45

Köszönöm az elismerést!
Hamarosan válaszolok a feltett kérdésekre és tovább adományozom a díjat :)
süti beállítások módosítása