Találkoztál már azzal, amikor elkezdted a diétát, elkezdtél megpróbálni egészségesen élni és a környezetedtől nem azt kaptad, amit szerettél volna?
Támogatás, elismerő szavak helyett, csak gúnyt és kétkedést? Hogy úgyse tudod megcsinálni... hogy jó vagy így is ahogy vagy... hogy minek erőlködsz,... hogy te egyél, amit akarsz, de nekünk normális kaját főzzél!

Ismerős?

A változtatásban a környezet támogatása nagyon fontos. Sokkal hatékonyabban éred el a célodat, ha a számodra fontos emberek támogatnak. De mit tehetsz, ha nem teszik ezt?

Ami a legfontosabb, hívd fel a figyelmüket arra, hogy ez neked fontos, kérd a támogatásukat. (Nemrég beszéltünk a segítségkérés fontosságáról, ideje gyakorolni)

Fogadd el, hogy a változás, változtatás nem csak neked, de a környezetednek is ijesztő lehet. Gondolkozz azon, ha tudtok beszélgessetek róla, hogy mi fog változni, ha lefogysz, ha egészségesen élsz, ez hogyan fog hatni a környezetedre. 

Kérdezz! Kérdezd meg tőlük, mi aggasztja őket a témában. Lehet, nekik is fogyni kellene, és ha te meg tudod csinálni, úgy érzik nekik is ezt kell tenni, csakhogy ők még nem állnak készen erre. Nyugtasd meg őket, attól, hogy neked sikerül, te nem fogod elvárni, hogy ők is változtassanak.

Végül, ha semmi nem működik, gondolj erre: ez a te életed, a te döntéseid, amikért te vállalsz felelősséget. Az, hogy ez nekik nem tetszik, az ő problémájuk, nem a tied. Hagyd figyelmen kívül, vedd be azt a bizonyos lszrom tablettát, és szállj, könnyedén, ahogy szombat délben szállni illik 

 

Szerző: Loarea  2014.08.01. 11:18 Szólj hozzá!

Címkék: célok nehéz támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr856564711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása