Nem azért nincs rendben az életed, mert kövér vagy és nem akkor jön helyre minden, ha lefogysz. Akkor fogsz tudni lefogyni, ha elkezdenek a dolgok a helyükre kerülni körülötted. 

- Mi a baj magaddal? Miért gáncsolod el saját magad? Miért akadályozod a saját fogyásod? - kérdezem meg előbb utóbb minden hozzám fordulómtól.
A válasz nagyon sokféle, a lényege mégis egyforma, annyi stressz éri, olyan zűrzavar és káosz van körülötte és ráadásul még kövér is, ez már neki sok, így nem tud magán uralkodni. 
- Akkor miért akarsz most a fogyókúráddal foglalkozni?- kérdezem tovább. 
- Mert ha lefogyok, utána könnyebben helyrejön körülöttem minden, akkor már elhiszem, hogy az életem rendbetételét is meg tudom csinálni.

A gondolat valahol nagyon helyén van, csak az ok, okozati sorrend nem helyes. Nem azért nincs rendben az életed, mert kövér vagy és nem akkor jön helyre minden, ha lefogysz. Akkor fogsz tudni lefogyni, ha elkezdenek a dolgok a helyükre kerülni körülötted. 

Fontos foglalkozni a stresszevéssel, az érzelmi evéssel, azzal, hogy mit lehet csinálni stressz ellen. De a stresszevés ellen a leghatásosabb, ha nincs stressz. Nyilván teljesen nem kell és nem is lehet senki életéből megszüntetni a nehézségeket, de ha az életed harmonikus, akkor kezd a tested is azzá válni.

Hogy hogyan állj neki mindennek? A következő bejegyzés erről fog szólni.

Ha úgy érzed, egyedül most nem megy, ha az induláshoz, vagy a továbblépéshez segítségre van szükséged, keress meg: ortelliandrea@gmail.com

 

"A végén minden rendben lesz, ha nincs rendben, még nincs vége." (ismereten szerző)

Szerző: Loarea  2014.06.05. 06:07 Szólj hozzá!

Címkék: egyensúly érzelmi evés stresszevés gátló hiedelmek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr646277437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása