Fogyókúra, koplalás, diéta, életmódváltás, mozgás, edzés, szenvedés, változás, küzdelem, de miért? Miért csinálod? Amikor elkezded, mi a célod vele? Miért akarsz lefogyni, változtatni az életmódodon? Tisztába vagy vele? Ha csak egy homályos kép van, hogy mert több a súlyod mint kellene, hogy beleférj a nyári ruháidban, az nem elég. Hosszútávra semmiképpen. Lehet azért fogyókúrázni, hogy jól nézz ki, de hosszú távon nem lesz eredményes. 
Ez a cikk, egy sorozat első része, ahol sorra veszem, milyen jó és rossz motivációk vannak a fogyókúra elkezdéséhez. Nézd velem végig őket és vizsgáld meg alaposan a sajátodat. 

Nézzük, milyen rossz motivációk vannak.

"Azért akarok lefogyni, mert párt szeretnék és a pasik a vékony lányokat szeretik."
Mondta nekem egy lány, nem is olyan rég.

Ez hosszú távon nem jó motiváció. Mert gyorsan akar fogyni, hamar változást akar (de főleg pasit) drasztikus módszerekkel kínozza magát. Ha sikerül is lefogynia, akkor is csak két végkifejlet valószínű.

Jobb esetben sikerült partnert találnia, megnyugszik, már nem kell görcsölni, hisz van valaki mellette. Szépen lassan elengedi magát és a kilók visszakúsznak, általában több is, mint amennyi eredetileg volt. Ennek a legjobb példája, az esküvő, majd gyerekszülés utáni drasztikus elhízás. A motiváció is csökken, hisz megvan a pasi, és friss anyaként az embernek amúgy sincs szüksége még egy diétának csúfolt önkínzásra, az áldott anyaszerep válogatott kínszenvedései mellé. 
Rosszabb esetben nem sikerül párt találni. Ilyenkor jön a szomorúság, az én még így se vagyok jó senkinek érzés, a düh, hogy feleslegesen szenvedett és nélkülözött hosszú hetekig, hónapokig és jön a kárpótlás. A kárpótlás kalóriatartalma általában indokolatlanul magas, mennyisége pedig sokkal több, mint kellene. Elfogyasztása közben mámoros öröm, közvetlen utána, pedig szörnyű lelkiismeret furdalás tapasztalható. A végén pedig újra túlsúly, amit valószínűleg újabb fogyókúra követ, és ez tökéletes táptalaj az evészavarok kialakulásához. 

Hogy mi az ami hiányzik mindkét történetből? A boldog végkifejlet, mert ahogy a fogyás, úgy az öröm is csak átmeneti, a hosszú távú végkifejlet pedig beláthatatlan. 

Ha le akarsz fogyni, tessék ennél jobb motivációt találni!

 

 

 

 

 

 

 

így lesz duci lányból csinos csaj, majd duci menyasszony, végül kövér anya.....

Szerző: Loarea  2014.05.02. 21:55 Szólj hozzá!

Címkék: célok motiváció

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr16109198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása