Újabb hétfő, újabb mérleg! Hány kiló vagy? Ha úgy érzed ideje változtatni, akkor kezd el most! Ne holnap, ne a jövő héten, a most pont jó lesz!

Pénteken volt a Gólya-hír fesztivál, nagyon jó volt találkozni veletek. Készültem egy kis kérdőívvel, ami azt vizsgálja, ki milyen érzelmi evő kategóriába tartozik leginkább. A hétvégén alaposan átgondoltam azokat a dolgokat, amiket ott elmondtatok nekem és persze kielemeztem a kérdőíveket is, amiket kitöltöttetek.

A kérdőívet kitöltök átlagos magassága 163 cm, súlyuk átlagosan 75 kg. A megadott értékekből mindenkinek kiszámoltam a BMI értékét, amit e-mailben meg is kaptatok. Az átlagos BMI érték 28,14 pont.
Ez az érték túlsúlyt jelez. Hölgyeim, akik kitöltöttétek a kérdőívet, mind anyukák vagytok. Az anyaság pedig a sok csoda mellett hatalmas felelősség is. Ti vagytok a követendő példa gyermekeiteknek, mindenben, az étkezésben, a külsőben és az ételhez való viszonyban is. Tényleg ezt szeretnétek nekik megtanítani? Ha nem, akkor ideje változtatni, a most pont jó lesz!

 

És most nézzük az érzelmi evés stílusokat. A legtöbb kitöltő bánatevő 34%, ami azt jelenti, hogy a szomorúságát, csalódottságát úgy próbálja megszüntetni, hogy eszik valami finomat, amit nagyon szeret. Ezzel szorosan együtt jár a jutalomevők 28% tábora, akik kedvenc ételeiket jutalomként használják saját és sokszor gyermekük erőfeszítéseinek elismerésére.
A másik nagy csoport a stresszevők 25 % , ők stressz hatására esznek, de miután teli ették magukat, újra frusztráltak lesznek, most már a felesleges kalóriabeviteltől is. 
Az érzelmeket azonban megélni kell és nem megenni. Aki érzelmek hatására eszik, az könnyen az elhízás csapdájába kerül, ahonnan kimászni pont az érzelmi evőknek a legnehezebb.

De lehet rajta változtatni! Le lehet választani az evésről az érzelmeket, nem egyszerű munka, de mindenképpen megéri. Ha szeretnél változni, első lépésben tudatosíts! Miért is eszel? Mit is eszel? Mennyit is eszel?
Ha ár megvannak az érzelmi gócpontok, amiknél úgy érzed egyszerűen ennek kell. Akkor kezdheted el leválasztanod magad róla. Ehhez a kihíváshoz érdemes segítséget kérned, gyere el valamelyik induló csoportomba, vagy vegyél részt személyes konzultáción.

Hívj, írj, segítek! 

Leskovics-Ortelli Andrea

Fogyókúrás terapeuta
Tanácsadó szakpszichológus
ortelliandrea@gmail.com
30/68 00 698

-->

Szerző: Loarea  2014.05.12. 10:41 Szólj hozzá!

Címkék: terápia hétfő tudatosan érzelmi evés stresszevés

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr846154879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása