Apró, mérgező titkok, ezer éve cipeled, még soha nem mondtad el senkinek. Tettek, gondolatok, érzelmek, nem voltak helyesek, bűntudatod érzel miattuk, de nincs akinek elmond, nincs akitől bocsánatot kérj, nem tudod, nem mered elmondani. Lehet más szemében banális baromságnak tűnne, vagy épp olyan szörnyű dolognak, hogy attól félsz nem nézne rád ugyanúgy ezután. Ezért csendben cipeled magadban, néha üres perceidben előveszed őket, rágódsz rajtuk egy kicsit, lelkiismeretfurdalsz, bűntudatot érzel, szenvedsz. Aztán, mivel úgy sem lehet vele mit kezdeni, félrerakod, hogy később újra elővedd. Ha változtatni lehetne a múlton, ezeken tuti változtatnál.

Ismerős? Neked is vannak ilyenek? Bűntudatgócok. Terhek, amiket cipelsz. Nem is gondolkodsz rajta, hogy miért viszed, hiszem olyan régóta veled vannak már. 5 perc önmarcangolásra bármelyik elővehető. 
De le is tehető. Keresd meg magadban a feleslegesen cipelt terheket, vizsgáld meg őket, valóban vinned kell még? Nem mondom azt, hogy ha a lelki terheket leteszed, azonnal testileg is könnyebb leszel. De az biztos, hogy könnyedebb, felszabadultabb, pozitívabb emberré válsz. És ez egy idő után az alakodon is meg fog látszani.
Hogy ezeket a terheket hogy teheted le? Erről holnap írok részletesebben. 

kép forrása: www.noiportal.hu

 

Szerző: Loarea  2014.07.18. 15:24 Szólj hozzá!

Címkék: bűntudat nehéz egyensúly engedély érzelmi evés stresszevés gátló hiedelmek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr316520819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása