Fogyókúra, koplalás, diéta, életmódváltás, mozgás, edzés, szenvedés, változás, küzdelem, de miért? Miért csinálod? Amikor elkezded, mi a célod vele? Miért akarsz lefogyni, változtatni az életmódodon? Tisztába vagy vele? Ha csak egy homályos kép van, hogy mert több a súlyod mint kellene, hogy beleférj a nyári ruháidban, az nem elég. Hosszútávra semmiképpen. Lehet azért fogyókúrázni, hogy jól nézz ki, de hosszú távon nem lesz eredményes. 

Ez a cikk, egy sorozat második része, ahol sorra veszem, milyen jó és rossz motivációk vannak a fogyókúra elkezdéséhez. Nézd velem végig őket és vizsgáld meg alaposan a sajátodat. Az első részt itt olvashatod. 


Jól kell kinézni, ez az elvárás. Jól kell kinézni, hogy megkapd a munkát, amit szeretnél, hogy téged léptessenek elő, hogy megtaláljon a nagy Ő, hogy melletted maradjon a nagy Ő. Hogy ne légy rosszul, mikor a tükörbe nézel, hiszen mindenki jól néz ki!
Mindenki, aki az újságokról, képernyőkről visszamosolyog rád. Jól néznek ki és még mosolyognak is, mert nekik könnyen megy, mert ez nem is erőfeszítés. Eléggé kiakasztó helyzet.
Nyilván az eszeddel tudod, hogy nem mindenki néz ki jól, hogy vannak nálad sokkal kövérebb emberek, hogy a média csak rózsaszín illúzió és hogy photoshoppal bárki nézhet ki bárhogy, de ez igazából nem nyugtat meg.

Hiszen a mai világban sokkal többet látunk képeket emberekről (újságokban, plakátokon, interneten, színészek a tévében, vagy akár ismerőseink a közösségi oldalakon), mint amennyi valóságos napi kapcsolatunk van élő, hús-vér  emberekkel. És bár a többség nem úgy néz ki, mint a médiában, valahogy mégis ők tűnnek kisebbségnek.

És ha a fejedben lévő többség jól néz ki, akkor neked is jól kell kinézni. Ez az elvárás, ezt várja el tőled mindenki. Ugye? Tényleg?
Most állj meg egy percre. Lazíts egy kicsit, és gondold végig. Ki várja el tőled, hogy jól nézz ki? És milyen alapon? Ő hogy néz ki? Te elvárhatsz-e tőle hasonlót? Tényleg, te kitől várhatod el, hogy bárhogy nézzen ki? Magadtól. Valójában senki mástól. Ahogy téged is egy, azaz egyetlen egy ember kérhet számon a külalakod miatt, és az az egy te vagy. 
Nem mondom, hogy más nem tehet rád kritikai megjegyzést, nem foglalhat állást, hogy szerinte hogy kellene kinézned, hogy nem kellene meghallgatnod a véleményét. De a döntés a tiéd. Csak a tiéd. A te tested, a te felelősséged, a te döntésed. 
Amíg azért akarsz lefogyni, mert más ezt várja el tőled, bele se kezdj. Egy valamit érsz el vele, a sok szenvedés és lemondás közben a benned felgyúlt haragot és frusztrációt az ő irányába kezded el tolni. Szép lassan megharagszol rá. Egy vélt vagy valós elvárás miatt. Nem hiszem, hogy megérné.

Gondolkodj el alaposan, miért akarsz lefogyni?

Szerző: Loarea  2014.05.13. 13:26 Szólj hozzá!

Címkék: célok motiváció vágyak gyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr886159693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása