Olyat mondok, amit valószínűleg nem szeretnél hallani. Valamit, ami az életmódváltás elengedhetetlen része. Valamit, amitől garantáltan könnyebb lesz, de amit a hátad közepére sem kívánsz.

 

Szóval a padlón vagy, de ideje felállni. Ideje változni és változtatni ezt te is tudod. 
Egyre tudatosabban eszel, egyre ritkábban zabálsz érzelmi hatásra, de ez még kevés és ezt te is tudod. 
Olyat mondok, amit valószínűleg nem szeretnél hallani. Valamit, ami az életmódváltás elengedhetetlen része. Valamit, amitől garantáltan könnyebb lesz, de amit a hátad közepére sem kívánsz.
Mozogni kell. Igen. Ezen nincs mit szépíteni.
Most megteheted, hogy bezárod a böngészőt és azt mondod, hagyod az egészet a francba, eddig is volt valahogy, ezután is lesz. De azért érzed, hogy van igazság abban, amit írok? 
Kérlek gondold végig, miért nem szeretsz mozogni? Milyen rossz emlékeid vannak a mozgással kapcsolatban? Hány éves voltál akkor? Most mennyi vagy? Mi változott azóta? 
Mozogni fontos, a szervezeted sokkal könnyebben küzd meg a stresszel, kevésbé leszel ideges és falni se akarsz majd annyira.  De fontos, hogy megtaláld azt a mozgást ami neked jó.
Mert a mozgás nem egyenlő a futással, sem a konditeremmel, sem az úszással, sem az ritmusos zenére ugrabugrálással. A mozgás bármi lehet, ami neked jó. Valószínű nem tudod mi az, mert még nem próbáltad. De hidd el van olyan mozgásforma, ami neked is bejön, megmozgat, amit szeretsz csinálni. Csak meg kell találni.
Olyat keress, ahol jól érzed magad, ami megmozgat, de nem döglesz bele, ahol mosolyogsz, ahol várod a következő alkalmat. Ahol nem érezd magad kényelmetlenül és ami nagyon fontos, ami nem fáj. Nem szabad, hogy fájjon, az nem jó, ha fáj, hagyd abba, kérj segítséget, vagy keress mást.
Mozogni kell és ha megtalálod azt a mozgást, amitől boldogabb leszel, az életmódváltásban egy hatalmas lépéssel kerülsz előre.

Neked milyen emlékeid vannak a mozgásról?

Fat Man Stock Photo

Olyan mozgást válassz, amitől jól érzed magad! 

Szerző: Loarea  2014.07.02. 05:58 Szólj hozzá!

Címkék: nehéz egyensúly mozgás tudatosan

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr356452459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása