A túlsúly ugyanis azt jelzi, hogy nem vagy magadnak elég fontos. Hogy nem szereted magad eléggé, hogy nem törődsz magaddal és a jövőddel annyira, mint amennyire megérdemelnéd.

Gyerekként azt tanultuk önzőnek lenni csúnya dolog, másokra is gondolni kell. De attól, hogy figyelünk a társainkra, még igenis nagyon fontos, hogy mi hogy vagyunk, hogy velünk mi történik, hogy mi mit szeretnénk.
A világ nem csak fekete és fehér, attól, hogy törődsz másokkal, még magaddal is törődhetsz. 
A túlsúly ugyanis azt jelzi, hogy nem vagy magadnak elég fontos. Hogy nem szereted magad eléggé, hogy nem törődsz magaddal és a jövőddel annyira, mint amennyire megérdemelnéd. Akit szeretünk, annak nem akarunk fájdalmat okozni, igaz?
Hogy érezted magad a múltkor a próbafülkében, mikor nem jött rád az a ruha? Bementél egyáltalán felpróbálni, vagy csak legyintettél a bolt előtt, hogy itt úgysincs rád való darab? Fájt? 
Elsőre úgy tűnik, hogy akkor szereted magad eléggé, ha megadsz magadnak mindent, amit csak megkívánsz, legyen az csoki, péksüti, édes vagy sós nyalánkság, második, vagy harmadik adag kaja a tányérodon. De tényleg ez lenne a szeretet jele? A kisgyerek sem kap meg mindent, és nem azért mert nem szeretik a szülei, pont ellenkezőleg, azért nem vesznek meg neki válogatás nélkül bármit, mert szeretik, mert törődnek vele. Mert fontosabb, hogy egészséges kiegyensúlyozott élete legyen, mint a pillanatnyi boldogsága.
Neked is eddig a szintig kell eljutni ahhoz, hogy valóban el tudj kezdeni változni. Hogy fontosabb legyen az egészséged, az életed, a hosszú távú céljaid, mint a pillanatnyi boldogságod. Ebben a helyzetben te vagy a szülő és te vagy a gyerek is. Te vagy a felelős, neked kell vállalni a tetteidért a felelősséget. Neked kell vállalnod magadért a felelősséget. 
Dönts okosan, magadat szereted jobban, vagy a csokit? 

Szeresd magad!

Kép innen:http://erdely.ma/publicisztika.php?id=125360

Szerző: Loarea  2014.05.29. 05:52 Szólj hozzá!

Címkék: terápia motiváció engedély

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr296225697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása