Megvannak már a szabályaid és remélhetőleg használod is őket. Sikerült már megszegni is? Nem baj, sőt jó így. Mikor szegted meg? Mit éreztél közben? Melyik szabályodat a legnehezebb betartani?
A csoport és az egyéni terápián most érkezünk el ahhoz a ponthoz, hogy ezekről az érzelmekről és a mögötte meghúzódó emlékekről és hiedelmekről beszélgessünk. 
Megvizsgáljuk mi az ami a legjobban kiborított, mihez ragaszkodsz a legjobban és miért. Beszélgetünk arról, milyen emlékeket tudsz felidézni ezzel kapcsolatban, ha kell el is játszathatod velünk. 
Itt kezdünk el valóban dolgozni, itt kell, hogy megfogjam a kezed. 

Nézz mélyen magadba és keresd meg a frusztrációdhoz kapcsolódó legintenzívebb élményed. Mi történt akkor? Ki volt? És mit mondott? Rád szóltak valamiért? Valamit megettél, vagy nem ettél meg? Ki és mit mondott? Van ennek a mostani életben jelentősége? 
Nem akartad megenni és rád szóltak, hogy muszáj? Hogy ételt nem dobunk ki, mert Afrikában éheznek? Vagy mert ki tudja mikor eszünk legközelebb? 
Ezen a szinten találhatod meg az első gátló hiedelmeidet.
Ilyenek szoktak lenni, mint pl:
 - Ételt nem dobunk ki.
 - Inkább kárba, mint pocsékba.
 - Mindent meg kell enni, ami a tányéron van.
 - Legalább egyszer kell repetát szedni.
 - Gyorsan kell enni.
 - Mindig kell, hogy legyen a közeledben étel.
.......
és még millió másik

Neked melyik hiedelmek jutottak?
Oszd meg velünk!

Szerző: Loarea  2014.04.04. 06:23 Szólj hozzá!

Címkék: szabályok gátló hiedelmek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr825891351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása