Már egy pár napja írod, hogy mit, mennyit és mikor eszel. Nézd végig a naplódat úgy, mintha a barátnőd adta volna az övét a kezedbe, hogy segíts neki megtalálni hol vannak a felesleges kalóriabevitelek. Ha vagy olyan jó viszonyban a barátnőddel, add is oda neki a naplót. Ha valamelyik csoportomon veszel részt, ezt a feladatot együtt fogjuk megcsinálni, de jó, ha addigra te már legalább egyszer átnézted.

Keresd a hibát :)
Egyszerre sokat szedsz? Egész nap csipegetsz valamit? Vagy pont, hogy egész nap koplalsz, de belefáradsz és a végén kieszed a hűtő teljes tartalmát (még a jégakkut is)? Nem tudsz csak egy tányérral enni, muszáj másodszor, esetleg harmadszor, sokadszor szedned?

Okos vagy, ez biztos. Tudod, mi a jó neked, ez is biztos. Ezért arra kérlek, hogy te alkoss magadnak szabályokat. Nem mondom meg, hogy mikor mennyit és mit egyél, ezt csak te határozhatod meg magadnak. Arra kérlek, hogy a racionalitás határain belül, ügyelve arra, hogy a mindennapi életedhez elegendő tápanyagot vigyél be, készíts magadnak egy szabályrendszert. Biztosan túl vagy már egy halom fogyókúrán és az egészséges táplálkozásról is többet tudsz, mint bárki a családodban. Bízom benne, hogy képes vagy ésszerűen megalkotni saját szabályaidat.
Kezdetben legyen nagyon egyszerű, átlátható, csak pár pontból álljon. 
Például: Egy étkezésnél csak egyszer eszem.
Vagy:
Napjában csak ötször eszem, az étkezések között nem nassolok, semmit. 
Vagy:
Nem eszem meg a családtagjaim által meghagyott maradékokat.
Vagy:
Este 6 után nem eszem édességet.
Vagy bármi, ami neked jó, neked hasznos, ami hozzád igazodik.

Írd le a szabályaidat, tedd jól látható helyre, ha kell írd be a telefonodba emlékeztetőnek, hogy csipogjon evésidőben. Írd be ide hozzászólásban is, legyen nyoma, hogy elkezdted, hogy haladsz:)
Mindegy, hogyan csinálod, a lényeg, hogy az eszedben legyenek a szabályok.

És, ha megvagy, kezd el használni őket.

 

Közben továbbra is próbáld elcsípni és felírni a gátló hiedelmeidet!

 

Szerző: Loarea  2014.03.31. 06:51 Szólj hozzá!

Címkék: szabályok gyakorlat házi feladat

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr675885686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása