...vannak akiket frusztrál, ha előre tudják melyik nap mit kell enniük, nem hiába nem sikerült még egy diétával sem tartósan lefogyniuk. De ettől ők is elkezdhetik a tudatosságot a tervezés és a vásárlás lépcsőfokán...

 

A tudatos táplálkozás első lépcsőfoka, hogy milyen ételeket, alapanyagokat engedünk be az otthonunkba, és hogy hogyan készítjük el azokat. A tudatosságot érdemes már itt kezdeni, és nem a közértben, hanem már otthon. Legalább gondolatban legyen meg, hogy mégis milyen ételeket szeretnél enni a héten, ahhoz milyen hozzávalók kellenek.
Van aki tervező, szervező típus, neki érdemes heti menütervet készíteni, az alapján bevásárlólistát és már lehet is menni beszerezni a hozzávalókat, tudatos étkezés, első lápcsőfok, kipipálva:)

Míg mások nem tudnak és nem is szeretnek rendszerekhez alkalmazkodni, vannak akiket frusztrál, ha előre tudják melyik nap mit kell enniük, nem hiába nem sikerült még egy diétával sem tartósan lefogyniuk. De ettől ők is elkezdhetik a tudatosságot a tervezés és a vásárlás lépcsőfokán, csak másképpen. 

Szóval ha nem szeretsz tervezni, de szeretnéd növelni a tudatosságod, akkor akár így is csinálhatod:
Ne tervezz heti menüt, még napit se, egyszerűen csak szedd össze gondolatan azokat az ételeket, amiket szeretsz, amik egészségesek, vagy el lehet őket egészségesen készíteni. Gondold végig, hogy milyen hozzávalók kellenek az elkészítésükhöz, ha van olyan, ami nincs a háztartásodban, akkor irány vásárolni. Írhatsz bevásárlólistát, de nem muszáj. A lényeg, hogy minden egyes terméket, amit leveszel a polcról, nézz meg, kérdezd meg magadtól, hogy tényleg szükséged van-e rá, hogy segít-e az egészséges élethez vezető utadon maradni. Ne a pillanatnyi elhatározás döntsön, se a szép csomagolás. Szánj rá egy kis időt, olvasd el a címkét. Majd hozz egy döntést és vállald a felelősséget, akkor is ha beteszed a kosaradba és akkor is ha nem. 
Fontos, hogy már itt legyünk tudatában, hogy mi döntünk, hogy mit veszünk meg, ahogy annak is, hogy ennek a döntésnek a következményeit is vállalnunk kell. Például ha úgy döntesz, hogy megveszed a nápolyit, hogy meg tudd a vendégeket valamivel kínálni, és egy rosszabb pillanatodban befalod az egészet. De akkor is, ha úgy döntesz, hogy nem veszed meg, és egy rosszabb pillanatban nincs nápolyid, nincs boldogságod. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy saját döntésed volt és hogy miért hoztad meg, és keress valami mást, ami boldogsághoz vezethet (ne étel legyen).

Te írsz heti menütervet? És bevásárlólistát?

A(z) CAM00725.jpg megjelenítése
A tudatos döntések és a pillanatnyi sóvárgások útvesztőjében. Hol a hiba a képen? 

 

Szerző: Loarea  2014.06.18. 06:17 Szólj hozzá!

Címkék: szabályok gyakorlat tudatosan érzelmi evés

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr906310527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása