Tegnap arra kértelek, hogy legyen ez a tudatosság hete az étkezésedben, vagy akár az életedben. Hogy mit is jelent ez?
A tudatosságnak is rengeteg szintje és formája van. Tudatosan dönthetsz arról, hogy mit eszel, például, hogy csak egészségeset, vagy csak hazait, vagy csak növényi eredetűt, vagy csak olyat ami nem tartalmaz mesterséges adalékokat, vagy bármit. Arról is dönthetsz tudatosan, hogy mikor eszel, például, egy nap csak háromszor, ötször, csak ha érzed, hogy éhes vagy, hat után már nem, éjszaka már nem...
Arról is dönthetsz, hogy mennyit eszel, például, csak egy adagot, csak egyszer szedem, csak fél adagot, csak annyit, amennyi jól esik, csak egy bizonyos fix kalória mennyiséget, a lehetőség korlátlan.
Arról is dönthetsz, hogy miért eszel, mert éhes vagy, mert evés idő van, mert szorongsz, mert a többiek is esznek, mert annyira jól néz ki és annyira kívánod, bármit választhatsz.

Ezek mind döntések, amiket általában tudattalanul vagy félig tudatosan hozunk meg. 

Arra kérlek, hogy ezen a héten táplálkozz tudatosan.
Miért eszem?
Mit eszem?
Mennyit eszem?
Mikor eszem?
Tedd fel a kérdéseket étkezés előtt, hozz egy döntést és vállald érte a felelősséget. Mindig csak azért, ami éppen előtted van.
(L)egyél tudatosan! :)

Te milyen tudatos döntéseket hozol a héten? 

Étkezzen okosan és tudatosan

Táplálkozz tudatosan!

Szerző: Loarea  2014.06.17. 06:07 Szólj hozzá!

Címkék: kaja szabályok gyakorlat tudatosan

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr266305942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása