Elsőre ne vegyél bérletet. Próbálj ki többet és mond nyugodtan azt, hogy nem. Sok helyen az első alkalom ingyenes. Nézd meg magadnak, alkoss véleményt a helyről, a társaságról, az edzőről, és ami a legfontosabb, magáról a mozgásról. Ha mind bejön, menj legközelebb, ha nem, nyugodtan keress másikat. Ez nem az iskolai tornaóra, itt semmi sem kötelező, a cél az, hogy felszabadultan és jól érezd magad mozgás közben. 

 

Szóval mozogni kell. De mégis mit? Az megvan, amit a legjobban utálsz a mozgásban? A legrosszabb emléked? No semmiképpen ne olyat. 
Kezd el azt végiggondolni, hogy mi az amit szeretsz. Szereted a természeted, szereted a sétát? Akkor sétálj nagyokat a közeli parkban, arborétumban. Arra figyelj, hogy lendületes legyen, hogy megemelje a pulzusod, közben hallgass zenét, vagy hívd el egy barátod és beszélgessetek. Kezdetnek ez is megteszi, ez egy nagyon jó első lépés.
Táncolni szeretsz? Milyen zenét szeretsz? Gyakorlatilag már szinte bármelyik zenére kitaláltak különféle mozgásformákat, lehet zumbázni, salsa aerobickozni, társastáncolni, na jó trash metál zenére még nem láttam tornaórát, de ha ezt szeretnéd, hajrá, kezd el, biztos lesz olyan aki csatlakozik :)
Inkább a lassabb finomabb mozgás áll közelebb hozzád? Próbáltad már a jógát? Nem nem minden jóga szól arról, hogy kicsavart pózokban kell a végtelenségig tartanod magad. A jógának is van ezer fajtája, nézz körül, próbálj ki párat, kísérletezz. 
Bringázni szeretsz? Szabadban vagy teremben? Egyedül vagy csoportosan? Mehetsz túrázni, vagy spinning órára.
Úszni is lehet és vízben tornázni is. Ha a víz közelsége megnyugtat, nézz körül, mit ajánl a helyi uszoda. 
Kérhetsz segítséget személyi edzőtől, sokan nem csak a konditermekben segítenek, van aki szabadtéri edzést csinál, saját súllyal óvatosan megmozgat.
Ezen kívül még millió fajtája van a mozgásnak, egyet kérek. Elsőre ne vegyél bérletet. Próbálj ki többet és mond nyugodtan azt, hogy nem. Sok helyen az első alkalom ingyenes. Nézd meg magadnak, alkoss véleményt a helyről, a társaságról, az edzőről, és ami a legfontosabb, magáról a mozgásról. Ha mind bejön, menj legközelebb, ha nem, nyugodtan keress másikat. Ez nem az iskolai tornaóra, itt semmi sem kötelező, a cél az, hogy felszabadultan és jól érezd magad mozgás közben. 
Kérd meg barátaidat, barátnőidet, hogy tartsanak veled, próbáljátok ki együtt a környék mozgáslehetőségeit, beszéljétek meg a tapasztalataitokat és döntsetek. Mindenki saját ízlése szerint. Olyat mozogj, amit élvezel.

(apróbetűvel megjegyzem, a szex is ér, de ne ez legyen az egyetlen mozgás az életedben :) ) 

People Doing Exercise Stock Photo
Mindegy mit mozogsz, a lényeg, hogy élvezd! 

Szerző: Loarea  2014.07.03. 06:14 Szólj hozzá!

Címkék: motiváció vágyak gyakorlat egyensúly mozgás engedély tudatosan

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr396452507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása