Sokan azt mondjátok, azért esztek, mert szerettek enni. Ilyenkor, ha visszakérdezek, hogy mégis mi az amit még szerettek csinálni? Mi tesz titeket boldoggá? Válaszként süket csendet, esetleg némi hümmögést hallok, aztán egy nemtudomot.

Egész nap dolgozol, otthon, vagy a munkahelyen, hajtasz, megfelelsz millió elvárásnak. Törődsz a feladataiddal, a neked fontos emberekkel. Veled ki törődik? Téged ki dicsér meg? Téged ki jutalmaz meg? És mi az a jutalom?
Este végre nyugi van, a nap véget ért, gyerekek lerendezve, kicsit le lehet ereszteni. Ilyenkor jönnek a jutalomfalatok. És ilyenkor jönnek a falások is. Szeretetre, elismerésre, törődésre vágysz. De csak instant boldogságot adsz magadnak. Mint a szülő, aki egy keksszel, csokival, tejszelettel befogja a gyerek száját, már nem is szól, hogy baja van, már nem is nyűglődik, csöndben van. Hát persze, mert eszik, de a baja ettől nem szűnt meg. Ahogy a tiéd sem. 
Az evésen kívül mi tesz még boldoggá? Írj le 5 dolgot! A legtöbben 3-at sem tudnak mondani.

Megvan, hogy mi az? Akkor gyakorold. Evés helyett jutalmazhatod magad mással is, látod :)

happines

Téged mi tesz boldoggá?

Szerző: Loarea  2014.05.23. 12:47 Szólj hozzá!

Címkék: terápia kaja vágyak gyakorlat engedély érzelmi evés stresszevés

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr586198119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása