Mindannyian voltunk már a padlón, mindenkinek volt nehéz, depresszív vagy akár depressziós időszaka. 
Most nyár van, ilyenkor valahogy elvárás, hogy jól legyél. Érezd jól magad, hisz süt a nap, csiripelnek a madarak, az idő szép és van sok gyümölcs. Ez mind igaz, de ettől még lehetsz rosszul. 
Ami a legfontosabb, hogy lehetsz rosszul. Nem kell mindig jól lenni, és nem kell mindig mosolyogni. Igenis van olyan, hogy semmi sem jó és magyarázkodnod sem kell senkinek. Most neked nem jó, kész. 
De az is fontos, hogy ebbe nem szabad belesüppedned. Igen lehetsz rosszul, igen sajnálhatod magad. De ez is a te döntésed, így a következményeit is neked kell viselned. 
Rosszul vagy? Miért? Mert, most nem jó. Mit tehetsz azért, hogy jobb legyen? Akkor kezd el, szép lassan, apró lépésenként előre, hozz egy döntést és vállald a következményeit. Mindig csak kicsit, de mindig előre. 
Semmit nem tehetsz? Tényleg? Tényleg semmi nincs, amitől jobb lehetne? Akkor jó hírem van. Ha tehetetlen vagy, nincs a helyzetre befolyásod, semmit nem tehetsz, hogy jobb, vagy rosszabb legyen, akkor azzal a helyzettel dolgod sincs sok. Kezdj el másra fókuszálni, állíts mást a figyelmed központjába, olyat, amihez van befolyásod, amitől jobban lehetsz. Ilyen mindig van. Csak gondolkozz, csinálj valamit, amitől neked jobb lesz. 
Hogy mit ne csinálj? Bánatodban, dühödben, tehetetlenségedben ne egyél! Azzal csak rontasz a helyzeteden. Tudom, az első pár percben még jobb tőle, de utána jön az elmaradhatatlan lelkiismeret furdalás és csak még rosszabb lesz. Akkor egyél ha éhes vagy. Akkor is csak egy adagot. Ha dühös vagy, stresszes, frusztrált, kérdezd meg magadtól: Tényleg azért eszem, mert éhes vagyok? Ha nem, ne rontsd tovább a helyzetedet.
Egyél jól, büszke leszel magadra, sikerélményed lesz és már egy kicsit kintebb leszel abból a gödörből. Apró lépésenként.
Egyél jól, hogy legyél jól :)

Chubby Man With Fresh Salad Stock Photo
Egyél jól, hogy legyél jól :)

Szerző: Loarea  2014.07.01. 05:57 Szólj hozzá!

Címkék: terápia motiváció nehéz pszicho tudatosan stresszevés

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurasterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr156452423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása